29 Απρ 2013

Έκθεση φωτογραφίας των μελών της με θέμα «Μοναξιά» από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Θέμα: «Μοναξιά» 

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς για όγδοη χρονιά, πραγματοποιεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «Πάσχα 2013» έκθεση φωτογραφίας των μελών της, με θέμα: «Μοναξιά».

Η έκθεση θα αναρτηθεί στο ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά, από τις 03 μέχρι τις 06 Μαΐου 2013.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Μ. Παρασκευή  και ώρα 8.00μ.μ
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 6.30μ.μ. - 9.30μ.μ
Μ. Σάββατο & Κυριακή του Πάσχα 10.00π.μ - 9.00μ.μ.

Συμμετέχουν:
Αθανασοπούλου Μαρία-Χριστίνα, Αναστασίου Ελένη, Βήττα Δήμητρα,
Βόγγλη Δήμητρα, Βόγγλη Μαρία, Βούλγαρης Αλκιβιάδης, Ζήνδρος Κώστας,
Καντά Χρύσα, Καντάς Επαμεινώνδας, Καραδήμα Γιάννα, Καραδήμα Γιώτα,
Κεράστα Βασιλική, Κοβάνη Νεκταρία, Κοτσώνας Κώστας, Λεμονής Γιάννης,
Λιάκος Χαράλαμπος, Μίχου Μαρία, Μπακολουκάς Λουκάς, Μπαλωματίνης Γιώργος,
Νικολάου Βιολέττα, Ντιμιτρίεβα Κατερίνα, Πασβαντίδης Χαράλαμπος,
Πλιακοστάμου Νινέττα, Πολυτάρχου Σπύρος, Στάμου Μαρία, Χαιρετάκη Ειρήνη,
Χατζηδήμου Απόστολος.

Επιμέλεια έκθεσης:  Μωραΐτης Δαμιανός, Βήττα Δήμητρα, Λεμονής Γιάννης
 

Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com
 

Χορηγοί: Δήμος Λεβαδέων, Επιμελητήριο Βοιωτίας, Σανιδάς Ε.Ε , Δασκαλάκη Ελένη.
Χορηγοί επικοινωνίας:
www.siriosfm.gr  www.orchomenos-press.blogspot.gr
fmag - photography fan/magazinehttp://www.fmag.gr/ - E-mall: info@fmag.gr
 

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ         Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
 
Ιωάννης Βελούδιος            Δήμητρα Βήττα

18 Απρ 2013

Ο ψυχαναλυτής και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης εξηγεί πότε και πώς θα μιλήσει ο μεγάλος στο παιδί για την κρίση, την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στις 8:15 μ.μ.στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ


Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
το Κέντρο Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής και Αυτισμού ΕΠΙ-ΛΕΚΤΟΝ 
και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 
σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του νέου βιβλίου 
του Νίκου Σιδέρη

ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται

την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013, στις 8:15 μ.μ.
στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
(Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 47, πρώην Πεσ. Μαχητών, Λιβαδειά).

Ο ψυχαναλυτής και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης
εξηγεί πότε και πώς θα μιλήσει ο μεγάλος στο παιδί για την κρίση.

Ποιοι είναι οι ψυχολογικοί μηχανισμοί της κρίσης;
                      
Γιατί οι άνθρωποι μοιάζουν μουδιασμένοι ή «τρελαμένοι»;
                         
Τι σημαίνει απόγνωση; Τι φόβος;
                      
Πώς ζουν την κρίση οι μεγάλοι;
                         
Πώς τη ζουν τα παιδιά;
                         
Πώς μπορούν να μιλήσουν οι μεγάλοι στα παιδιά;
                               
 Η συστηματική, αυστηρή και ρηξικέλευθη ανάλυση των ψυχολογικών μηχανισμών της κρίσης πλαισιώνει συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο συνομιλίας των μεγάλων
 με τα παιδιά σχετικά με το εφιαλτικό νεφέλωμα της εμπειρίας.
Η κρίση είναι για όλους, μεγάλους και μικρούς, δοκιμασία. Υλική και ψυχική. Ιδιαίτερα μέσα στην καταιγίδα, το παιδί περιμένει από τους μεγάλους να του παράσχουν ασπίδα και χάρτη. Προστασία και προσανατολισμό. Ομπρέλα και λόγια. Να σταθούν πλάι του και να μιλήσουν μαζί του. 
Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της συνομιλίας; Πότε θα μιλήσει ο μεγάλος στο παιδί για την κρίση; Τι θα του πει; Και, το σπουδαιότερο, πώς θα του μιλήσει;
Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει τέτοια ερωτήματα με τρόπο κατανοητό και άμεσα εφαρμόσιμο στην πράξη. Οι απαντήσεις του βασίζονται σε διεισδυτικές αναλύσεις των ψυχολογικών πτυχών της κρίσης και σε βαθιά γνώση του κόσμου των παιδιών. Παρέχοντας  πολύτιμα εργαλεία σε γονείς, δασκάλους, παιδαγωγούς, αλλά και σε κάθε μεγάλο που έχει ζωτική σχέση με το παιδί ή ευθύνη για την εξέλιξή του: ειδικούς ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, συγγραφείς βιβλίων για παιδιά… Βοηθώντας τους να μιλήσουν με το παιδί κατά τρόπο που προστατεύει τον ψυχικό του κόσμο από τα πλήγματα και τις απειλές και μετουσιώνει τη δοκιμασία σε πολύτιμα μαθήματα ζωής. Ενώ ταυτόχρονα παρέχει σε  κάθε σκεπτόμενο πολίτη, τροφή για σκέψη και βαθύτερη κατανόηση των ανθρώπινων πλευρών και των ψυχολογικών μηχανισμών της κρίσης. Συμβάλλοντας στην προσωπική και συλλογική μας αυτογνωσία. Και στο να μετατραπούν οι εμπειρίες της αντιξοότητας σε πλαίσιο αναβάθμισης για όλους: Τα παιδιά, τους μεγάλους, την κοινωνία και τον πολιτισμό μας.
Απόσπασμα από το βιβλίο:
"Οι ψυχές των ανθρώπων βλέπουν σαστισμένες, ό,τι θεωρούσαν δεδομένο ως παρόν και ό,τι προσδοκούσαν από το μέλλον, να σωριάζονται. Νιώθουν ανήμπορες να συλλάβουν τη φύση, την έκταση και την εξέλιξη του κακού που τις έχει βρει. Ανίκανες ν’ αποχαιρετήσουν ό,τι αγκάλιαζαν και πάνω του στηρίζονταν και τώρα χάνεται. Ανίκανες και να βρουν πού να σταθούν-να κρατηθούν για να τα βγάλουν πέρα με τις απειλές που ελλοχεύουν παντού −ιδίως με κάποιες απ’ αυτές που δεν έχουν στ’ αλήθεια μορφή σαφή, αντιληπτή και λογική, αλλά σέρνονται γύρω και μέσα τους σαν τον μπαμπούλα. Ο χρόνος της ψυχής έχει χάσει την επαφή του με τον χρόνο της ιστορίας, κι απλά σέρνεται δίχως πυξίδα όπου φυσούν οι άνεμοι – οι αταίριαστοι μεταξύ τους άνεμοι της προσωπικής οδύνης και απορίας, της συλλογικής αποδιάρθρωσης και αμηχανίας, της προπαγανδιστικής καταιγίδας και σοφιστείας, της εξάχνωσης των αναφορών και της καταβύθισης των στηριγμάτων σε κινούμενη άμμο. Μέσα σ’ αυτή την κακόφωνη, κακοφορμισμένη, κακοήθη και (για όσους έχουν το κουράγιο να το δούνε κι έτσι) κακόγουστη σκηνοθεσία μιας εικονικής πραγματικότητας, με έντονη μια αίσθηση κανιβαλισμού και βαμπιρισμού, σκέψη και συναίσθημα μοιάζουν να αιμορραγούν, να χάνουν την ενέργειά τους και τον προσανατολισμό τους, να παθητικοποιούνται, να λιμνάζουν. Να μουδιάζουν. Η ζωή εν κρίσει όλο και πιο έντονα μοιάζει με ζωή εν τάφω –δίχως σοβαρή ελπίδα ανάστασης. Ή, λιγότερο μεταφορικά, θυμίζει ένα όνειρο που ίσως το ‘χει δει κάθε άνθρωπος: Να βρίσκεσαι, λέει, μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο• να πρέπει να τρέξεις να ξεφύγεις ή να ορμήσεις να παλέψεις• και να μην μπορείς να κινηθείς –ή οι κινήσεις σου να είναι βραδύτατες, ανολοκλήρωτες, ανίκανες να σε προφυλάξουν και να σε γλυτώσουν από την απειλή• και να βρίσκεσαι κολλημένος σ’ αυτόν τον κολασμένο τόπο, πνιγμένος από συναισθήματα ακατέργαστα, σχεδόν ακατονόμαστα, εξοντωτικά, εφιαλτικά."

16 Απρ 2013

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ : ΠΡΩΪ του Δημήτρη Βρακά και ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ : της BEATRIX SCHWEHM απο την Κινηματογραφική Λέση την Παρασκευή 19/4/2013

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                    
15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ : ΠΡΩΪ  Του Δημήτρη Βρακά

 
Το φιλμ ταξιδεύει μέσα από τις γειτονιές, παρατηρώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται έξω ή εργάζονται στους δρόμους τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι χαρακτήρες, όπως ο ταχυδρόμος κι οι οδοκαθαριστές, αντανακλούν τις τάσεις και τις διαθέσεις του κόσμου σήμερα, καθώς και την προσδοκία για θετική αλλαγή. Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό.


ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ : ΤΗΣ BEATRIX SCHWEHM
 
 
Ένας Μπενγκάλι αρχιτέκτονας χτίζει πλωτές βιβλιοθήκες που φέρνουν βιβλία στον κόσμο ακόμα και κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Ένας Μογγόλος συγγραφέας γεμίζει κάθε καλοκαίρι δυο κούτες με βιβλία για να προμηθεύσει με αναγνωστικό υλικό παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Ένας Κενυάτης βιβλιοθηκάριος οδηγεί καραβάνια από καμήλες φορτωμένες βιβλία με προορισμό νομαδικές φυλές που ζουν στα σύνορα με τη Σομαλία. Παρά τη ζέστη, τον άνεμο, τη βροχή ή το χιόνι, όλοι αυτοί καταφέρνουν να πετύχουν το σκοπό τους. 

Η ταινία αυτή, με θέμα τον συναρπαστικό κόσμο των φορητών βιβλιοθηκών, μιλά για ασυνήθιστους τρόπους μεταφοράς και περιπετειώδη ταξίδια, διαφορετικές κουλτούρες και άλλους τρόπους ζωής, για τις ανησυχίες, τις ελπίδες και τα όνειρα των ανθρώπων σ’ αυτές τις περιοχές, για βιβλία που αλλάζουν ζωές, και για τους εραστές του βιβλίου, που αντιμετωπίζουν απίστευτες προκλήσεις στον αγώνα τους να προμηθεύσουν με αναγνωστικό υλικό ανθρώπους που ζουν στην ερημιά.

Μια ταινία για την αγάπη της λογοτεχνίας και για το σεβασμό στη γνώση που δεν γνωρίζει σύνορα.

15 Απρ 2013

Αφήγηση παραμυθιών του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν την Τετάρτη 17 Απριλίου στην Αστραδενή


Αφήγηση παραμυθιών του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν την Τετάρτη 17 Απριλίου στην Αστραδενή



Στις 2 Απρίλη γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου.

Διακόσια χρόνια πριν στις 2 Απρίλη γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες του κόσμου, ο
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Εδώ και δύο αιώνες λοιπόν η ακτινοβολία του μεγάλου μυθογράφου είναι έντονη καθώς συντροφεύει τα όνειρα και τις ψυχές των παιδιών όλου του κόσμου.

Ελάτε νʼ αφουγκραστούμε ιστορίες από έναν κόσμο μαγικό, όπου η διαφορετικότητα, οι ανατροπές και η ευαισθησία του μας δείχνουν πως τα παραμύθια παρόλο που δεν είναι «αληθινά» δεν πρόκειται ποτέ να μας πουν ψέμματα...



Τετάρτη 17 Απρίλη 2013, στις 7.00 το απόγευμα

Στη «μαγική» αφήγηση ο Γιώργος Λάιος.





Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920

12 Απρ 2013

Πασχαλινό Εργαστήρι Δημιουργικής Ανακύκλωσης για παιδιά


Εργαστήρια δημιουργικής ανακύκλωσης (Upcycling) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, τα Σάββατα 20 και 27 Απριλίου 2013 στις 11 το πρωί.

Ελάτε να κατασκευάσουμε Διακοσμητικά για Λαμπάδες και για το σπίτι καθώς και άλλες δημιουργίες με παλιά, χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια και αλουμινένια κουτάκια. 

Γνωρίστε από κοντά την πρακτική του Upcycling ως τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και δείτε πως μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση των σκουπιδιών σας.


Απαραίτητες προϋποθέσεις:

·         Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2261089970 και 2261081340 της Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

·         Να φέρετε μαζί σας ένα πλαστικό μπουκάλι, αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικού, ένα ψαλίδι και τη λαμπάδα σας! 

Κόστος συμμετοχής: 2 ευρώ   

Εμψυχώτριες: Βούλα Ρέντζου, Σώτη Βαγενά 

Τι είναι όμως το Upcycling ή αλλιώς Δημιουργική Ανακύκλωση;

Είναι η διαδικασία μετατροπής των απορριμμάτων ή άχρηστων υλικών  σε νέα υλικά ή προϊόντα  καλύτερης ποιότητας  ή   υψηλότερης περιβαλλοντικής αξίας. Με το upcycling αποφεύγουμε την απόρριψη στα σκουπίδια χρήσιμων υλικών ,γιατί τα ξαναχρησιμοποιούμε   μειώνοντας   την κατανάλωση  πρώτων  υλών για  τη δημιουργία νέων προϊόντων. Η μείωση της  κατανάλωσης  νέων πρώτων υλών  οδηγεί  σε μείωση της χρήσης ενέργειας,  της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ρύπανσης των υδάτων,  ακόμη και των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Λίγα λόγια για το Yiuco: The upcycling society!

Τo yiuco.com, πρωτοστατεί στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά επιτρέποντας την αγορά, πώληση και ανταλλαγή προϊόντων που προέρχονται μόνο από ανακατασκευασμένα, ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Παράλληλα, λειτουργεί ως πλατφόρμα ανταλλαγής, φιλικών προς το περιβάλλον, ιδεών με σκοπό την πλήρη εφαρμογή τους στην πράξη.
 
Περισσότερες πληροφορίες: www.yiuco.com

10 Απρ 2013

Προβολή των ντοκιμαντέρ "OST– Original Soundtrack" και "Το κλεμμένο μας τσίρκο" από την κιν/κή λέσχη την Παρασκευή 12 Απριλίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

OST – Original Soundtrack / Φάνης Λογοθέτης
 

Το OST– Original Soundtrack είναι ένα ντοκιμαντέρ για την μουσική στον κινηματογράφο, που δεν απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό, αλλά έχει σκοπό να μας βάλει στον κόσμο των συνθετών, των σκηνοθετών και των σάουντρακ, σ’ ένα ταξίδι στη μαγεία της μουσικής για το σινεμά. Μιλούν οι Τρέβορ Τζόουνς, Νικολά Πιοβάνι, Παντελής Βούλγαρης, Περικλής Χούρσογλου, Νίκος Κυπουργός, Νίκος Πλατύραχος, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Σάιμον Μπλουμ Νικολαΐδης, Θάνος Φουργιώτης, Νίκος Γκροσδάνης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Έλλη Γρίβα, Γιώργος Βαρσαμάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το κλεμμένο μας τσίρκο / Χρήστος Πανάγος, Κώστας Μακρινός



Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2012, στην Ελλάδα της οικονομικής –και όχι μόνο– κρίσης, και πιο συγκεκριμένα κάπου ανάμεσα στον «πυρετό» δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Ο B.D. Foxmoor (Active Member) μαζί με το Low Bap μπουλούκι Kramahoperrata 2012, αγνοώντας το κλίμα των ημερών και 40 περίπου χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του Μεγάλου μας τσίρκου, στήνουν το Κλεμμένο μας τσίρκο για να μοιραστούν τη δικιά τους καταγραφή από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, χρεώνοντας στη χειρότερη γενιά -τη γενιά της μεταπολίτευσης– τα «αγδίκιωτα φταιξίματα». Το ντοκιμαντέρ καταγράφει το οδοιπορικό του βλάσφημου αυτού τσίρκου σε Ελλάδα και Κύπρο.

3 Απρ 2013

Η συγγραφέας ΑΜΑΝΤΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ παρουσιάζει στο ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ το νέο της βιβλίο "Λαμπερή μέρα" το Σάββατο 6/4/2013



Η Αμάντα Μιχαλοπούλου και ο διευθυντής του Εμβολίμου θα πάρουν μέρος
στην ετήσια συνάντηση των μαθητών του Λυκείου Διστόμου και των μαθητών
της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, το Σάββατο 6 Απριλίου, το μεσημέρι, στο Δίστομο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:Living in Interesting Times και ΠΡΩΪ την Παρασκευή 5/4/2013 από την κιν/κή λέσχη Λιβαδειάς



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ                                                15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                                                                 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Living in Interesting Times:
των Ελισάβετ Λαλουδάκη, Μassimo Pizzocaro

Στη μελαγχολική Αθήνα, τέσσερις χαριτωμένοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την άγρια πραγματικότητα μιας χώρας σε απορρύθμιση. Αγωνίζονται για τα αυτονόητα, συμβιβάζονται με τα παράδοξα, ζουν στην Ελλάδα όπου τα όρια της κωμωδίας και της τραγωδίας συχνά συγχέονται.
Ο υποψήφιος βουλευτής ισορροπεί ανάμεσα στην κομματική πειθαρχία, τον αριστερό φιλελευθερισμό και τις άβολες αλήθειες.
Ο απλήρωτος εργαζόμενος διαχειρίζεται την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα και το αντιγερμανικό του μένος με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.
Και οι άλλοι δύο, απλώς περισσεύουν. Είναι καλλιτέχνες, ένα ζευγάρι τρυφερών ονειροπόλων. Λένε ότι το να ζεις σε ενδιαφέροντες καιρούς είναι κατάρα.
Η ταινία, παρεμβάλλοντας στην αφήγηση παράσιτα από τηλεοπτικά «επίκαιρα», υπενθυμίζει ότι πρόκειται απλώς για τη ζωή: βυθισμένη στη θλίψη και την οργή, αλλά γεμάτη ενέργεια και αναπάντεχο κουράγιο.


ΠΡΩΪ:Του Δημήτρη Βρακά

 Το φιλμ ταξιδεύει μέσα από τις γειτονιές, παρατηρώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται έξω ή εργάζονται στους δρόμους τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι χαρακτήρες, όπως ο ταχυδρόμος κι οι οδοκαθαριστές, αντανακλούν τις τάσεις και τις διαθέσεις του κόσμου σήμερα, καθώς και την προσδοκία για θετική αλλαγή. Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό.