10 Φεβ 2017

Με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο στο Εμβόλιμον την Τετάρτη 15 Φεβρουρίου



Ποιητής, κριτικός και επιφυλλιδογράφος, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, γνωστός βιβλιογράφος του Καβάφη και του Σεφέρη, μετρά μισόν και πλέον αιώνα συστηματικής ενασχόλησης με τα νεοελληνικά γράμματα. Σε αυτό το αυτοβιογραφικό χρονικό εξιστορεί την προσωπική του διαδρομή, από τη γέννηση στην Πάτρα και τα παιδικά χρόνια στην Αχαγιά ως την εγκατάσταση στην Αθήνα, τις σπουδές στη Νομική, την εργασία στην Εθνική Τράπεζα και τη ζωή τη συνυφασμένη με τα γράμματα. Οι ποιητικές συλλογές, οι βιβλιογραφίες και τα μελετήματα, η συνεργασία με τα «Νέα», η συμμετοχή σε κριτικές επιτροπές και στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, οι συνεργασίες με τα περιοδικά, η υποτροφία στο Πρίνστον.

Μια διαδρομή στην οποία συναντούμε τον Γιώργο Σαββίδη, τη Μαρώ Σεφέρη, τον Μάνο Χαριτάτο, τον Ζήσιμο Λορεντζάτο, το Μανόλη και τη Νόρα Αναγνωστάκη, τον Άγγελο Ελεφάντη, τον Νάσο Δετζώρτζη, το Δημήτρη Μαρωνίτη…

Αναμνήσεις και ημερολογιακές εγγραφές συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον χρονικό της ελληνικής λογοτεχνικής ζωής των τελευταίων εξήντα χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: